Očistíme hlavičky žampionů a odstraníme nožičky. Potom malou lžičkou vydlabeme vnitřek a dáme si ho stranou. Uděláme smaženici – cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Až pěkně zesklovatí, přidáme vydlabaný vnitřek, sůl a pepř (cca 1/2 lžičky). Chvilinku restujeme a pak přidáme vajíčka. Hotovou směsí naplníme hlavičky, podlijeme troškou vody a dáme cca na 15 min do trouby při 200 °C (bez pokličky). Potom na každou hlavičku položíme plátek sýru a ještě necháme 2–3 minutky zapéci.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl