Plněné zelné listy

3.78

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • pepř mletý
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 1
      balení kysané zelí 500 g
    • 1,5
      hrnek kroupy
    • 750
      g uzené maso
    • olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  • Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla asi 45 minut).
  • Z hlávky zelí opatrně vykrojíme co nejvíce košťálu. Do hrnce dáme hlávku zelí, obsypeme kysaným zelím a zalijeme vodou. Vaříme asi 1,5 hodiny, hlávku v průběhu vaření otočíme. Zelí musí být dobře uvařené, protože po vychladnutí musíme listy opatrně vyloupat.
  • Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme.
  • Smícháme kroupy, uzené maso, cibuli, osolíme a opepříme. Oloupané zelné listy použijeme jako košíčky, které naplníme směsí. Klademe do lehce vymazaného pekáčku. Poklademe zbylým kysaným zelím a asi do poloviny výšky zalijeme vodou, která zbyla z uvařeného zelí. Zapečeme asi 30–40 minut v troubě.
Zařazení: Uzené

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.