Nejprve vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na dva díly, velmi tence vyválíme, potřeme masovou náplní a zatočíme do rolády. S těstem se dobře pracuje.
Roládu nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké a klademe na plech (vyložený pečicím papírem nebo vymazaný) řeznou stranou dolů. POZOR! Dávejte roládky dál od sebe, protože těsto v troubě hodně nabyde. Pečte do růžova asi 10–15 minut při 150 °C.
Šneci jsou krásně vláční, dobré jako slané pohoštění k vínu.
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky