Plnění šneci

2.93

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 1,5
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • petrželka nebo pažitka
    • 500
      g mleté maso krůtí
    • 200
      g sýr
    • 2
      lžíce rajský protlak nebo kečup
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 8
      lžíce mléko
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1,5
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  • Nejprve vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na dva díly, velmi tence vyválíme, potřeme masovou náplní a zatočíme do rolády. S těstem se dobře pracuje.
  • Roládu nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké a klademe na plech (vyložený pečicím papírem nebo vymazaný) řeznou stranou dolů. POZOR! Dávejte roládky dál od sebe, protože těsto v troubě hodně nabyde. Pečte do růžova asi 10–15 minut při 150 °C.
  • Šneci jsou krásně vláční, dobré jako slané pohoštění k vínu.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: