Nejprve vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na dva díly, velmi tence vyválíme, potřeme masovou náplní a zatočíme do rolády. S těstem se dobře pracuje.
Roládu nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké a klademe na plech (vyložený pečicím papírem nebo vymazaný) řeznou stranou dolů. POZOR! Dávejte roládky dál od sebe, protože těsto v troubě hodně nabyde. Pečte do růžova asi 10–15 minut při 150 °C.
Šneci jsou krásně vláční, dobré jako slané pohoštění k vínu.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka