Nejprve vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na dva díly, velmi tence vyválíme, potřeme masovou náplní a zatočíme do rolády. S těstem se dobře pracuje.
Roládu nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké a klademe na plech (vyložený pečicím papírem nebo vymazaný) řeznou stranou dolů. POZOR! Dávejte roládky dál od sebe, protože těsto v troubě hodně nabyde. Pečte do růžova asi 10–15 minut při 150 °C.
Šneci jsou krásně vláční, dobré jako slané pohoštění k vínu.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem