Nejprve vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na dva díly, velmi tence vyválíme, potřeme masovou náplní a zatočíme do rolády. S těstem se dobře pracuje.
Roládu nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké a klademe na plech (vyložený pečicím papírem nebo vymazaný) řeznou stranou dolů. POZOR! Dávejte roládky dál od sebe, protože těsto v troubě hodně nabyde. Pečte do růžova asi 10–15 minut při 150 °C.
Šneci jsou krásně vláční, dobré jako slané pohoštění k vínu.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové