Nejprve vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na dva díly, velmi tence vyválíme, potřeme masovou náplní a zatočíme do rolády. S těstem se dobře pracuje.
Roládu nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké a klademe na plech (vyložený pečicím papírem nebo vymazaný) řeznou stranou dolů. POZOR! Dávejte roládky dál od sebe, protože těsto v troubě hodně nabyde. Pečte do růžova asi 10–15 minut při 150 °C.
Šneci jsou krásně vláční, dobré jako slané pohoštění k vínu.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka