Nivu nastrouháme na jemné nudličky, rozmícháme s jogurtem, drobně posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka hermelínu vodorovně rozřízneme na dvě poloviny a po naplnění připravenou směsí je zase přiklopíme k sobě. Podáváme s několika bobulkami hroznového vína na talířku.
Dejte pozor při výběru hermelínu – nesmí být tvrdý a suchý, ale vláčný a vyzrálý s čistě bílou plísní beze skvrn.
Kulatému hermelínu seřízneme vodorovně vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Lépe to jde, když má hermelín tekutější jádro…
více o Plněný hermelín s ořechy
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do…
více o Tortellini s nivovou omáčkou