Nivu nastrouháme na jemné nudličky, rozmícháme s jogurtem, drobně posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka hermelínu vodorovně rozřízneme na dvě poloviny a po naplnění připravenou směsí je zase přiklopíme k sobě. Podáváme s několika bobulkami hroznového vína na talířku.
Dejte pozor při výběru hermelínu – nesmí být tvrdý a suchý, ale vláčný a vyzrálý s čistě bílou plísní beze skvrn.
Kulatému hermelínu seřízneme vodorovně vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Lépe to jde, když má hermelín tekutější jádro…
více o Plněný hermelín s ořechy
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
1) Připravíme si těsto. Vajíčka s cukrem si vyšleháme do pěny, postupně přidáme teplou vodu a olej. Nakonec přidáváme…
více o Jednoduché pudinkové kostky