Kulatému hermelínu seřízneme vodorovně vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Lépe to jde, když má hermelín tekutější jádro. Vydlabaný sýr utřeme s kouskem másla a přidáme sekané ořechy. (Másla tak lžičku, ořechů asi polévkovou lžíci, ořechy raději sekané na větší kousky, ne mleté).
Utřenou směsí naplníme hermelín, uhladíme, přiklopíme víčkem, urovnáme opět do kulatého tvaru a zabalené v alobalu a lehce zatížené necháme v lednici do druhého dne. Pak lze krájet jako malý dortík.
Variace: do náplně lze přidat bylinky nebo papriku, ale opatrně, aby to nepřerazilo chuť ořechů.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou