Kulatému hermelínu seřízneme vodorovně vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Lépe to jde, když má hermelín tekutější jádro. Vydlabaný sýr utřeme s kouskem másla a přidáme sekané ořechy. (Másla tak lžičku, ořechů asi polévkovou lžíci, ořechy raději sekané na větší kousky, ne mleté).
Utřenou směsí naplníme hermelín, uhladíme, přiklopíme víčkem, urovnáme opět do kulatého tvaru a zabalené v alobalu a lehce zatížené necháme v lednici do druhého dne. Pak lze krájet jako malý dortík.
Variace: do náplně lze přidat bylinky nebo papriku, ale opatrně, aby to nepřerazilo chuť ořechů.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou