Kulatému hermelínu seřízneme vodorovně vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Lépe to jde, když má hermelín tekutější jádro. Vydlabaný sýr utřeme s kouskem másla a přidáme sekané ořechy. (Másla tak lžičku, ořechů asi polévkovou lžíci, ořechy raději sekané na větší kousky, ne mleté).
Utřenou směsí naplníme hermelín, uhladíme, přiklopíme víčkem, urovnáme opět do kulatého tvaru a zabalené v alobalu a lehce zatížené necháme v lednici do druhého dne. Pak lze krájet jako malý dortík.
Variace: do náplně lze přidat bylinky nebo papriku, ale opatrně, aby to nepřerazilo chuť ořechů.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení