Celá vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidávame olej, mléko, polohrubou mouku, pomleté mandle (ořechy), kypřicí prášek a kakao. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Z pomerančového džusu, cukru a škrobové moučky uvaříme kaši. Necháme vychladnout a rozetřeme na těsto.
Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudink. Máslo vymícháme s cukrem a přidáme do vychladlého pudinku, vymícháme. Máslovou náplň rozetřeme na pomerančovou náplň. Kulaté piškoty namáčíme do pomerančového džusu a klademe na máslovou náplň těsně vedle sebe.
Rozpuštěnou čokoládovou polevou ozdobně polijeme moučník. Pár hodin v chladničce a můžeme krájet na kostky.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami