Celá vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidávame olej, mléko, polohrubou mouku, pomleté mandle (ořechy), kypřicí prášek a kakao. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Z pomerančového džusu, cukru a škrobové moučky uvaříme kaši. Necháme vychladnout a rozetřeme na těsto.
Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudink. Máslo vymícháme s cukrem a přidáme do vychladlého pudinku, vymícháme. Máslovou náplň rozetřeme na pomerančovou náplň. Kulaté piškoty namáčíme do pomerančového džusu a klademe na máslovou náplň těsně vedle sebe.
Rozpuštěnou čokoládovou polevou ozdobně polijeme moučník. Pár hodin v chladničce a můžeme krájet na kostky.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové