Celá vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidávame olej, mléko, polohrubou mouku, pomleté mandle (ořechy), kypřicí prášek a kakao. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Z pomerančového džusu, cukru a škrobové moučky uvaříme kaši. Necháme vychladnout a rozetřeme na těsto.
Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudink. Máslo vymícháme s cukrem a přidáme do vychladlého pudinku, vymícháme. Máslovou náplň rozetřeme na pomerančovou náplň. Kulaté piškoty namáčíme do pomerančového džusu a klademe na máslovou náplň těsně vedle sebe.
Rozpuštěnou čokoládovou polevou ozdobně polijeme moučník. Pár hodin v chladničce a můžeme krájet na kostky.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát