Celá vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidávame olej, mléko, polohrubou mouku, pomleté mandle (ořechy), kypřicí prášek a kakao. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Z pomerančového džusu, cukru a škrobové moučky uvaříme kaši. Necháme vychladnout a rozetřeme na těsto.
Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudink. Máslo vymícháme s cukrem a přidáme do vychladlého pudinku, vymícháme. Máslovou náplň rozetřeme na pomerančovou náplň. Kulaté piškoty namáčíme do pomerančového džusu a klademe na máslovou náplň těsně vedle sebe.
Rozpuštěnou čokoládovou polevou ozdobně polijeme moučník. Pár hodin v chladničce a můžeme krájet na kostky.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky