Celá vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidávame olej, mléko, polohrubou mouku, pomleté mandle (ořechy), kypřicí prášek a kakao. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Z pomerančového džusu, cukru a škrobové moučky uvaříme kaši. Necháme vychladnout a rozetřeme na těsto.
Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudink. Máslo vymícháme s cukrem a přidáme do vychladlého pudinku, vymícháme. Máslovou náplň rozetřeme na pomerančovou náplň. Kulaté piškoty namáčíme do pomerančového džusu a klademe na máslovou náplň těsně vedle sebe.
Rozpuštěnou čokoládovou polevou ozdobně polijeme moučník. Pár hodin v chladničce a můžeme krájet na kostky.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě