Plněný perník

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku
  • Na potření
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • hnědý rum
    • ořechy
    • zavařenina
    • fíky sekané
    • švestková povidla

Postup přípravy receptu

  • Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné vyválíme plát, dáme na vymazaný plech a potřeme povidlovou náplní. Přikryjeme druhým plátem, potřeme vejcem a pečeme ve středně teplé troubě.
  • Po vychladnutí krájíme na čtverečky, které můžeme ještě pokapat čokoládovou nebo rumovou polevou a zdobit ořechem. Na náplň promícháme povidla se zavařeninou, přidáme podle chuti rum, sekané ořechy a sekané fíky.
Zařazení: Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: