Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné vyválíme plát, dáme na vymazaný plech a potřeme povidlovou náplní. Přikryjeme druhým plátem, potřeme vejcem a pečeme ve středně teplé troubě.
Po vychladnutí krájíme na čtverečky, které můžeme ještě pokapat čokoládovou nebo rumovou polevou a zdobit ořechem. Na náplň promícháme povidla se zavařeninou, přidáme podle chuti rum, sekané ořechy a sekané fíky.
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari