Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné vyválíme plát, dáme na vymazaný plech a potřeme povidlovou náplní. Přikryjeme druhým plátem, potřeme vejcem a pečeme ve středně teplé troubě.
Po vychladnutí krájíme na čtverečky, které můžeme ještě pokapat čokoládovou nebo rumovou polevou a zdobit ořechem. Na náplň promícháme povidla se zavařeninou, přidáme podle chuti rum, sekané ořechy a sekané fíky.
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky