Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. Mezitím smícháme máslo s hladkou nebo polohrubou moukou a dáme vychladit. Po vykynutí prvního těsta (to je asi za 3/4 hodiny) vyválíme plát, na něj položíme hranolek máslového těsta, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme. Necháme asi 15 minut a potom ještě třikrát překládáme a vyvalujeme. Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme ořechovou, tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou. Tvarujeme do šátečků, rohlíčků nebo šátečkových koláčků. Pečeme v hodně teplé troubě.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem