Plzeňské rozpeky

3.5

hodnoceno: 6
Příprava: 45 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  • Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko.
  • Do zadělávací mísy si nasypeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo, rozmíchané žloutky s mlékem a sůl. Důkladně vypracujeme těsto a necháme kynout.
  • Po vykynutí z těsta tvoříme rozpeky (bochánky), které trochu rozplácneme a rozložíme je na pečicí papír na plech. Necháme je ještě chvíli kynout. Z této dávky vyjde 6–7 rozpeků. Poté rozpeky potřeme na povrchu rozpuštěným sádlem a pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut.
  • Rozpeky podáváme jako přílohu k masu a zelenině.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.