Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko.
Do zadělávací mísy si nasypeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo, rozmíchané žloutky s mlékem a sůl. Důkladně vypracujeme těsto a necháme kynout.
Po vykynutí z těsta tvoříme rozpeky (bochánky), které trochu rozplácneme a rozložíme je na pečicí papír na plech. Necháme je ještě chvíli kynout. Z této dávky vyjde 6–7 rozpeků. Poté rozpeky potřeme na povrchu rozpuštěným sádlem a pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut.
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem