Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko.
Do zadělávací mísy si nasypeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo, rozmíchané žloutky s mlékem a sůl. Důkladně vypracujeme těsto a necháme kynout.
Po vykynutí z těsta tvoříme rozpeky (bochánky), které trochu rozplácneme a rozložíme je na pečicí papír na plech. Necháme je ještě chvíli kynout. Z této dávky vyjde 6–7 rozpeků. Poté rozpeky potřeme na povrchu rozpuštěným sádlem a pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli