Plátky kuřecího masa nakrájíme na kousíčky, osolíme, opepříme, ponoříme do mléka a necháme půl hodiny stát. Mezitím koření smícháme s moukou a uděláme tzv. zálivku. Nakrájíme cibuli, česnek a rajčata. Na rozehřáté pánvi orestujeme cibulku s česnekem, přidáme máslo, rajčata a citronovou šťávu (doba přípravy: 10 minut). Poté vyndáme kuřecí plátky a obalíme v naší speciálně připravené kořeněné mouce, pak dozlatova osmahneme.
Ohřejeme tortily a do nich zabalíme kuřecí kousky se zálivkou a zakysanou smetanou.
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci