Plátky kuřecího masa nakrájíme na kousíčky, osolíme, opepříme, ponoříme do mléka a necháme půl hodiny stát. Mezitím koření smícháme s moukou a uděláme tzv. zálivku. Nakrájíme cibuli, česnek a rajčata. Na rozehřáté pánvi orestujeme cibulku s česnekem, přidáme máslo, rajčata a citronovou šťávu (doba přípravy: 10 minut). Poté vyndáme kuřecí plátky a obalíme v naší speciálně připravené kořeněné mouce, pak dozlatova osmahneme.
Ohřejeme tortily a do nich zabalíme kuřecí kousky se zálivkou a zakysanou smetanou.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou