Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme. Zaprášíme červenou paprikou a opět lehce osmahneme. Poté zalijeme vodou (zhruba do 2/3 hrnce) a přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme polévku vařit.
Mezitím si připravíme zelí. Do mističky si odlijeme kyselý nálev a zelí samotné si dáme do větší misky. Kdo chce, může ho propláchnout,ale já ho neproplachuji.
Po změknutí brambor přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a zelí a necháme mírně povařit. Pokud se nám zdá polévka málo kyselá, můžeme do ní vlít kyselý nálev, který jsme si předtím schovali.
Do kysané smetany přidáme mouku a dobře promícháme, aby nám nevznikaly hrudky. Tuto směs poté vmícháme do polévky. Na závěr dochutíme pepřem a solí.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč