Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme. Zaprášíme červenou paprikou a opět lehce osmahneme. Poté zalijeme vodou (zhruba do 2/3 hrnce) a přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme polévku vařit.
Mezitím si připravíme zelí. Do mističky si odlijeme kyselý nálev a zelí samotné si dáme do větší misky. Kdo chce, může ho propláchnout,ale já ho neproplachuji.
Po změknutí brambor přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a zelí a necháme mírně povařit. Pokud se nám zdá polévka málo kyselá, můžeme do ní vlít kyselý nálev, který jsme si předtím schovali.
Do kysané smetany přidáme mouku a dobře promícháme, aby nám nevznikaly hrudky. Tuto směs poté vmícháme do polévky. Na závěr dochutíme pepřem a solí.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou