Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme. Zaprášíme červenou paprikou a opět lehce osmahneme. Poté zalijeme vodou (zhruba do 2/3 hrnce) a přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme polévku vařit.
Mezitím si připravíme zelí. Do mističky si odlijeme kyselý nálev a zelí samotné si dáme do větší misky. Kdo chce, může ho propláchnout,ale já ho neproplachuji.
Po změknutí brambor přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a zelí a necháme mírně povařit. Pokud se nám zdá polévka málo kyselá, můžeme do ní vlít kyselý nálev, který jsme si předtím schovali.
Do kysané smetany přidáme mouku a dobře promícháme, aby nám nevznikaly hrudky. Tuto směs poté vmícháme do polévky. Na závěr dochutíme pepřem a solí.
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě