Jako úplně první krok si dáme do hmoždíře anýz, hřebíček a nové koření a pořádně vše utlučeme. Vše se dá koupit už pomleté, ale není nad to, když si to utlučete doma, a tím provoníte celý dům.
Do misky nasypeme všechny sypké ingredience, přidáme rozehřáté máslo s medem (doporučuju rozehřát hned, aby pak stačilo trošku vychladnout) a nakonec vajíčka. Vše krásně během 3 minut prohněteme rukou a dáme do lednice nejlépe na 24 hodin.
Po vytažení z lednice si těsto trochu propracujeme a vyvalujeme zhruba na 0,5 cm silný plát. Vykrajujeme různé tvary. Po sodě perníčky víc vyskočí než po prášku do pečiva a jsou rychleji měkké, ale i když jsou silnější, tak stále neztrácí svůj tvar.
Pečeme na 170 °C po dobu asi 7 až 10 minut, dle velikosti perníčků. Na chaloupku tohle těsto moc nedoporučuji, protože po pár dnech je tak měkké, že by se chaloupka zhroutila.
Recept mám po babičce mojí švagrové, je starý minimálně 70 let.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku