Poctivé perníčky

3.5

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce vel. S-M nebo 1 ks většího
    • 10
      ks hřebíček
    • 60
      g hera rozpuštěná
    • 5
      ks nové koření
    • 80
      g med teplý
    • 0,5
      lžička anýz
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 100
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Jako úplně první krok si dáme do hmoždíře anýz, hřebíček a nové koření a pořádně vše utlučeme. Vše se dá koupit už pomleté, ale není nad to, když si to utlučete doma, a tím provoníte celý dům.
  • Do misky nasypeme všechny sypké ingredience, přidáme rozehřáté máslo s medem (doporučuju rozehřát hned, aby pak stačilo trošku vychladnout) a nakonec vajíčka. Vše krásně během 3 minut prohněteme rukou a dáme do lednice nejlépe na 24 hodin.
  • Po vytažení z lednice si těsto trochu propracujeme a vyvalujeme zhruba na 0,5 cm silný plát. Vykrajujeme různé tvary. Po sodě perníčky víc vyskočí než po prášku do pečiva a jsou rychleji měkké, ale i když jsou silnější, tak stále neztrácí svůj tvar.
  • Pečeme na 170 °C po dobu asi 7 až 10 minut, dle velikosti perníčků. Na chaloupku tohle těsto moc nedoporučuji, protože po pár dnech je tak měkké, že by se chaloupka zhroutila.
  • Recept mám po babičce mojí švagrové, je starý minimálně 70 let.
  • Přeji mnoho úspěchů a málo připálených plechů.
Zařazení: Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.