Jako úplně první krok si dáme do hmoždíře anýz, hřebíček a nové koření a pořádně vše utlučeme. Vše se dá koupit už pomleté, ale není nad to, když si to utlučete doma, a tím provoníte celý dům.
Do misky nasypeme všechny sypké ingredience, přidáme rozehřáté máslo s medem (doporučuju rozehřát hned, aby pak stačilo trošku vychladnout) a nakonec vajíčka. Vše krásně během 3 minut prohněteme rukou a dáme do lednice nejlépe na 24 hodin.
Po vytažení z lednice si těsto trochu propracujeme a vyvalujeme zhruba na 0,5 cm silný plát. Vykrajujeme různé tvary. Po sodě perníčky víc vyskočí než po prášku do pečiva a jsou rychleji měkké, ale i když jsou silnější, tak stále neztrácí svůj tvar.
Pečeme na 170 °C po dobu asi 7 až 10 minut, dle velikosti perníčků. Na chaloupku tohle těsto moc nedoporučuji, protože po pár dnech je tak měkké, že by se chaloupka zhroutila.
Recept mám po babičce mojí švagrové, je starý minimálně 70 let.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák