Poctivý boršč

3.25

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • červená paprika může být lehce ostrá
    • 4
      ks brambory
    • 1
      lžíce máslo
    • rajčata konzerva loupaných
    • 1
      ks mrkev
    • 4
      stroužek česnek určitě nešetřit
    • ocet když někdo raději kyselejší
    • petržel
    • polévkové koření
    • pepř mletý nešetřit
    • 500
      g hovězí maso krk nebo libové na polévku a 500 g vepřového masa (libová krkovička)
    • kopr
    • 2
      ks bobkový list 1–2
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 1
      sklenice červená řepa nakládaná
    • 1
      lžička cukr
    • rajský protlak malý
    • sůl

Postup přípravy receptu

  • V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a necháme lehce zesklovatět. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, brambory a pod pokličkou chvilku dusíme (můžeme malinko podlít vývarem). Po chvilce přihodíme kysané zelí, červenou řepu a bobkový list. Promícháme, podusíme pod pokličkou a následně přilijeme vývar z masa. Opět chvilku povaříme (jen na mírných teplotách, 5–8 minut nechat probulat). Přidáme rajčata a rajčatový protlak, chvíli povaříme. Vložíme pokrájené maso a dle vlastní chuti dochutíme – sůl, pepř, červená paprika, lžička cukru, špetka petržele, špetka kopru. Ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
  • Boršč je polévka vydatná, hustá a nejlépe chutná odleželá. Dělám ji večer a nechám do druhého dne odležet v chladu.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.