Podmáslový chléb s mandlemi

2.47

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks brambory menší syrová nadrobno nastrouhaná
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      dl voda
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 30
      g droždí
    • 2
      lžička kmín
    • mandle
    • 2
      dl podmáslí
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je těsto pořádně prohníst. Necháme dvakrát vykynout. Po druhém vykynutí vytvoříme bochánek, dáme na plech (na pečicí papír nebo vrstvičku hladké mouky) a necháme znovu kynout, tentokrát jen 20 min. Potřeme žloutkem a dáme do trouby předehřáté na 250 °C. Na tuto teplotu pečeme 20 minut, poté ubereme na 150 °C a pečeme ještě 15 minut.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.