Nachystejte si i řepu, kterou nejdřív oloupejte a nakrájejte na nudličky. Na troše olivového oleje lehce zpěňte koření (koriandr, garam masalu, hřebíček a římský kmín), ale trvá to jen okamžik, aby pořádně zavonělo. V tu chvíli přidejte připravenou řepu, asi 5 minut ji restujte, pak ji podlejte trochou vody, stačí tak do poloviny výšky řepy. Přidejte lžíci balzamikového octa a řepu pod poklicí duste do změknutí, trvá to asi 35 minut.
Mezitím v osolené vodě uvařte podle návodu na obalu pohanku. V jiném hrnci si mezitím uvařte i červenou čočku, jen do vody k ní přidejte i pepř, nové koření, bobkový list, trochu cukru a červeného octa, měkká je asi po 15 minutách varu. Těsně před koncem varu ji ještě trochu osolte a nakonec ji odstavte z plotny, vyberte koření a slijte ji. Nakonec vše zmíněné smíchejte a podávejte.
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku