Pohanka s červenou řepou a čočkou

3.33

hodnoceno: 15
Příprava: 50 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • olivový olej
    • 1
      ks hřebíček až 2, nejlépe mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • 2
      lžíce červený vinný ocet až 3 lžíce
    • 300
      g červená řepa oloupaná
    • 10
      ks pepř celý
    • 2
      lžička koriandr - mletý rovné
    • 150
      g pohanka
    • 150
      g červená čočka
    • 1
      lžička koření - garam masala
    • 1
      lžička římský kmín rovné
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce balzamikový ocet až 2 lžíce

Postup přípravy receptu

  • Nachystejte si i řepu, kterou nejdřív oloupejte a nakrájejte na nudličky. Na troše olivového oleje lehce zpěňte koření (koriandr, garam masalu, hřebíček a římský kmín), ale trvá to jen okamžik, aby pořádně zavonělo. V tu chvíli přidejte připravenou řepu, asi 5 minut ji restujte, pak ji podlejte trochou vody, stačí tak do poloviny výšky řepy. Přidejte lžíci balzamikového octa a řepu pod poklicí duste do změknutí, trvá to asi 35 minut.
  • Mezitím v osolené vodě uvařte podle návodu na obalu pohanku. V jiném hrnci si mezitím uvařte i červenou čočku, jen do vody k ní přidejte i pepř, nové koření, bobkový list, trochu cukru a červeného octa, měkká je asi po 15 minutách varu. Těsně před koncem varu ji ještě trochu osolte a nakonec ji odstavte z plotny, vyberte koření a slijte ji. Nakonec vše zmíněné smíchejte a podávejte.
Zařazení: Luštěniny Obiloviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: