Nachystejte si i řepu, kterou nejdřív oloupejte a nakrájejte na nudličky. Na troše olivového oleje lehce zpěňte koření (koriandr, garam masalu, hřebíček a římský kmín), ale trvá to jen okamžik, aby pořádně zavonělo. V tu chvíli přidejte připravenou řepu, asi 5 minut ji restujte, pak ji podlejte trochou vody, stačí tak do poloviny výšky řepy. Přidejte lžíci balzamikového octa a řepu pod poklicí duste do změknutí, trvá to asi 35 minut.
Mezitím v osolené vodě uvařte podle návodu na obalu pohanku. V jiném hrnci si mezitím uvařte i červenou čočku, jen do vody k ní přidejte i pepř, nové koření, bobkový list, trochu cukru a červeného octa, měkká je asi po 15 minutách varu. Těsně před koncem varu ji ještě trochu osolte a nakonec ji odstavte z plotny, vyberte koření a slijte ji. Nakonec vše zmíněné smíchejte a podávejte.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem