Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané žampiony nakrájíme na plátky. Rukolu omyjeme a necháme osušit.
Na horkém oleji nejprve restujeme asi 2 minuty žampiony. K houbám přidáme cibulku s česnekem a na mírné teplotě za stálého míchání je necháme zpěnit. Pak vmícháme vypranou pohanku, krátce orestujeme a přilijeme asi 300 ml silného zeleninového vývaru. Pohanku 2-3 minuty povaříme, potom ji zakryjeme poklicí, odstavíme z tepla a necháme 25-30 minut bobtnat. Pak k měkké pohance přilijeme podle potřeby zbývající vývar, vše prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme rukolu, která pokrmu dodá svoji charakteristickou chuť a ihned servírujeme.
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance