Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané žampiony nakrájíme na plátky. Rukolu omyjeme a necháme osušit.
Na horkém oleji nejprve restujeme asi 2 minuty žampiony. K houbám přidáme cibulku s česnekem a na mírné teplotě za stálého míchání je necháme zpěnit. Pak vmícháme vypranou pohanku, krátce orestujeme a přilijeme asi 300 ml silného zeleninového vývaru. Pohanku 2-3 minuty povaříme, potom ji zakryjeme poklicí, odstavíme z tepla a necháme 25-30 minut bobtnat. Pak k měkké pohance přilijeme podle potřeby zbývající vývar, vše prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme rukolu, která pokrmu dodá svoji charakteristickou chuť a ihned servírujeme.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami