Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané žampiony nakrájíme na plátky. Rukolu omyjeme a necháme osušit.
Na horkém oleji nejprve restujeme asi 2 minuty žampiony. K houbám přidáme cibulku s česnekem a na mírné teplotě za stálého míchání je necháme zpěnit. Pak vmícháme vypranou pohanku, krátce orestujeme a přilijeme asi 300 ml silného zeleninového vývaru. Pohanku 2-3 minuty povaříme, potom ji zakryjeme poklicí, odstavíme z tepla a necháme 25-30 minut bobtnat. Pak k měkké pohance přilijeme podle potřeby zbývající vývar, vše prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme rukolu, která pokrmu dodá svoji charakteristickou chuť a ihned servírujeme.
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami