Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat. Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s česnekem a cibulí. Zapněte mixér a otvorem ve víku přidávejte olivový olej, aby směs získala hladkou, jemnou konzistenci. Přidejte okurky.
Dochuťte pomazánku pepřem a solí a natírejte na pečivo. Obložte plátky rajčat. Úžasného efektu dosáhnete, když ji budete tak jako my podávat v ,servírovací míse‘ z vyříznutého a vydlabaného toustového chleba. Střídku nakrájejte na trojúhelníčky – podklad k pomazánce.
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky