Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku nasypeme do vroucí osolené vody, necháme jen převařit a hned dáme s celým hrncem i s pokličkou na 20 minut do peřin (tam dojde), pak ji raději přecedíme a smícháme s bramborami. Na pánvi s máslem si osmažíme nakrájenou cibuli s česnekem na plátky, pak dáme brambory s pohankou, osolíme, posypeme kmínem, oreganem, koprem a petrželkou.
Necháme prohřát a stále promícháváme (aby se nám pohanka nepřichytávala).
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát