Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku nasypeme do vroucí osolené vody, necháme jen převařit a hned dáme s celým hrncem i s pokličkou na 20 minut do peřin (tam dojde), pak ji raději přecedíme a smícháme s bramborami. Na pánvi s máslem si osmažíme nakrájenou cibuli s česnekem na plátky, pak dáme brambory s pohankou, osolíme, posypeme kmínem, oreganem, koprem a petrželkou.
Necháme prohřát a stále promícháváme (aby se nám pohanka nepřichytávala).
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu