Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku nasypeme do vroucí osolené vody, necháme jen převařit a hned dáme s celým hrncem i s pokličkou na 20 minut do peřin (tam dojde), pak ji raději přecedíme a smícháme s bramborami. Na pánvi s máslem si osmažíme nakrájenou cibuli s česnekem na plátky, pak dáme brambory s pohankou, osolíme, posypeme kmínem, oreganem, koprem a petrželkou.
Necháme prohřát a stále promícháváme (aby se nám pohanka nepřichytávala).
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu