Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku nasypeme do vroucí osolené vody, necháme jen převařit a hned dáme s celým hrncem i s pokličkou na 20 minut do peřin (tam dojde), pak ji raději přecedíme a smícháme s bramborami. Na pánvi s máslem si osmažíme nakrájenou cibuli s česnekem na plátky, pak dáme brambory s pohankou, osolíme, posypeme kmínem, oreganem, koprem a petrželkou.
Necháme prohřát a stále promícháváme (aby se nám pohanka nepřichytávala).
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem