Pohankové brambory Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak… více o Pohankové karbanátky
Sušenky Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí,… Máte velkou úrodu švestek a už vás nebaví z nich připravovat jen koláče nebo povidla? Usušte… Celý článek
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým… Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Slunečnicový, olivový, řepkový nebo kokosový. Jak se vyznat v… Rostlinné oleje jsou nezbytnou součástí našich kuchyní. Ať už je používáte při vaření, smažení… Celý článek
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý… Šťavnatý karbanátek s voňavým sýrem gouda, obalený v trojobalu. Že už se vám na poctivý… Celý článek
Moravské flíčky Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky uzeného… více o Moravské flíčky
Tvarohový foukánek Mouku, tvaroh a vejce zpracujeme, přidáme prášek do pečiva, sůl, rozinky a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého… více o Tvarohový foukánek
Bretaňský králík Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na… více o Bretaňský králík
Staročeské kostky Krkovičku nakrájíme na větší kostky, osolíme. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme maso, koření a restujeme asi… více o Staročeské kostky
Hermelínová mozaika Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka, opatrně vydlabeme. Tavený sýr, česnek, pažitku, majonézu a vybranou část hermelínu… více o Hermelínová mozaika
Marcipán ze sušeného mléka Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby… více o Marcipán ze sušeného mléka
Rychlé tvarohové ovocné knedlíky Vše smícháme dohromady ve vláčné těsto. Oddělujeme kousky těsta, do kterého zabalíme dle chuti ovoce (jahody, meruňky,… více o Rychlé tvarohové ovocné knedlíky
Kulajda se zastřeným vajíčkem Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř… více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Karamelové řezy snů z BeBe sušenek 1. Dejte vařit salko – zavřené a v plechovce – na dvě hodiny ve vodní lázni. Na spodní piškot smíchejte vejce,… více o Karamelové řezy snů z BeBe sušenek
Pikantní kuřecí kapsa 1. Kuřecí plátky rozklepneme přes fólii do šířky. 2. Posypeme grilovacím kořením, poklademe kolečky Herkulesu, plátky… více o Pikantní kuřecí kapsa
Kapustová polévka – dietní Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme 5 minut.… více o Kapustová polévka – dietní
Alpský Kaiserschmarrn Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku.… více o Alpský Kaiserschmarrn