Pohankové brambory Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak… více o Pohankové karbanátky
Sušenky Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
Dorty, z nichž oči přecházejí. Díky speciálnímu zdobení vypadají… Pokud jde o zdobení dortů, fantazie nejspíš nezná žádných mezí. Dalším důkazem je Lauren… Celý článek
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se! Konečně na mnoha místech začínají růst houby a plný košík je pýchou každého houbaře. Nejlepší… Celý článek
Dokonalý čaj? Připravte si ho podle návodu čajového mistra a… Mohlo by se zdát, že uvařit čaj zvládne opravdu každý, protože to není žádná věda. Ale ona to… Celý článek
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový… Jsou sirupy, ze kterých se dá udělat skvělá limonáda. A pak jsou takové, ze kterých je nejen… Celý článek
Mušle Zpracujeme v těsto. Necháme v chladu odpočinout. Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka plníme nádivkou, přehneme na… více o Mušle
Ďábelské tousty Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez… více o Ďábelské tousty
Jablečná rychlovka Přísady na těsto vymíchat, těsto nalít do vyššího pekáče. Na těsto navrstvíme strouhaná jablka a ořechy a dáme péct do… více o Jablečná rychlovka
Pomazánka z nivy s pivem Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.… více o Pomazánka z nivy s pivem
Prima závin Listové těsto rozdělíme na 2 stejné díly, ze kterých vyválíme na pomoučeném vále dva tenké obdélníky. V pánvi na sádle… více o Prima závin
Nudle s rajčaty – staročeské… Rajčata vložím na minutu do vařící vody a poté z nich sundám slupku. Pak rajčata dusím asi 15 minut, až se dokonale… více o Nudle s rajčaty – staročeské krajové jídlo
Pečeně po kanadsku Do mysky dáme všechny ingredience a pořádně promícháme. Necháme deset minut odstát. Připravíme si pekáček do kterého… více o Pečeně po kanadsku
Mléčná rýže V hrnci necháme vařit rýži a mléko. Poté přidáme skořici a cukr. Vaříme zhruba 25 - 30 minut, než se vytvoří hustá kaše… více o Mléčná rýže
Medové perníčky Napřed zpracujeme sypké ingredience a postupně k nim přidáváme ty tekuté. Zpracované těsto necháme 24 hodin odležet… více o Medové perníčky
Bártovo ragú V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a… více o Bártovo ragú
Chleba z žitného kvásku 45min. kynout bez zrní, 3hod. se zrním, 15min. 220 - 250 stupňů, 20 - 30min. 200 stupňů. více o Chleba z žitného kvásku
Rychlý těstovinový salát Uvaříme těstoviny a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme zeleninu a sýr na malé kousky. Ochutíme solí, pepřem a… více o Rychlý těstovinový salát