Pohankové brambory Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak… více o Pohankové karbanátky
Sušenky Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
Je to vůbec možné? Hvězdný cukrář dokáže z čokolády vyrobit… Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale jméno Amaury Guichon je mezi cukráři pojem. Pokud jde o… Celý článek
Silný hovězí vývar: Recept na poctivou polévku i základ omáček Tradiční česká kuchyně začíná u hovězího vývaru, který je základem mnoha omáček a dalších… Celý článek
Řasy a chaluhy jako superpotravina. Vyzkoušejte z nich polévku,… Mořské řasy jsou pro nás Čechy trochu exotické chutě. Většinou se s nimi setkáváme u asijských… Celý článek
Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý,… Na pohár jsme jako děti chodívali do cukrárny povětšinou za odměnu. A co dnes? Kdy jste měli… Celý článek
Kure Kung-pao Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a… více o Kure Kung-pao
Bramborový třesanec Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly… více o Bramborový třesanec
Bigos Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření,… více o Bigos
Špekáček v nálevu Špekáčky,rajčata a okurky nakrájíme na kolečka,papriku na nudličky a cibuli na jemné kostičky. Nálev povaříme asi 2… více o Špekáček v nálevu
Řezy se zakysanou smetanou Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova. Náplň… více o Řezy se zakysanou smetanou
Vánoční kakaové rohlíčky Vytvořit těsto,protáhnout mlýnkem na maso a usušit (péci) v troubě.Sypat vanilkovým cukrem. více o Vánoční kakaové rohlíčky
Jablečné tousty Toustový chleba namažte máslem a dejte na něj plátky omytého jablka. Jablko posypte skořicovým cukrem, zakryjte plátkem… více o Jablečné tousty
Vánoční likér z ledových kaštanů Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu,… více o Vánoční likér z ledových kaštanů
Lázeňský koláč Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a Hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. První část těsta… více o Lázeňský koláč
Créme brulée Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 liry vody, kterou budeme… více o Créme brulée
Mexická směs do tortily Doporučuji si nejdříve připravit a nakrájet suroviny. Připravíme hlubší pánev, do pánve nalijeme olej. Nakrájíme… více o Mexická směs do tortily
DOMÁCÍ POLOHRUBÁ PIZZA PROČ POLOHRUBÁ MOUKA? Výsledek dlouhodobého testování. Zkoušel jsem čistě hladkou, hladkou a polohrubou 50:50, čistě… více o DOMÁCÍ POLOHRUBÁ PIZZA