Pohankové brambory Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak… více o Pohankové karbanátky
Sušenky Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
Řasy a chaluhy jako superpotravina. Vyzkoušejte z nich polévku,… Mořské řasy jsou pro nás Čechy trochu exotické chutě. Většinou se s nimi setkáváme u asijských… Celý článek
Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý,… Na pohár jsme jako děti chodívali do cukrárny povětšinou za odměnu. A co dnes? Kdy jste měli… Celý článek
Vyhazujete stonky brokolice? Chyba! Máme 5 tipů, jak se dají… Brokolice je oblíbená zelenina plná vitaminů a antioxidantů, ale často se stává, že její… Celý článek
3x moučník na víkend: Svěží citronová bábovka, pruhovaná zebra a… Ještě nevíte, co upéct sladkého na víkend? My víme! Vybrali jsme pro vás tři recepty, které… Celý článek
peceny kralik na cesneku Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný… více o peceny kralik na cesneku
Kotlety pro gurmány Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme… více o Kotlety pro gurmány
Kokosovo-čokoládová buchta s… Máslo utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva a špetku soli, pokud se vám těsto zdá příliš… více o Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Slezské kyselé zelí podle babičky… Tohle zelí vaříme již po několik generací, je tak jednoduché a chuťově univerzální, že jsem se nesetkal zatím s nikým,… více o Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Nálev na okurky od Horňanských Suroviny na nálev dáme do vody a uvedem do varu, přidáme ocet a necháme přejít varem. Do kadé sklenic dáme kopr, 3… více o Nálev na okurky od Horňanských
Labužníkova kuřecí stehna Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme. V průběhu pečení podléváme bílým vínem. Ke konci… více o Labužníkova kuřecí stehna
Falešná marcipánová hmota Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu… více o Falešná marcipánová hmota
Hrníčková bábovka s ořechy, kávou… Vejce, cukr vyšleháme, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko, kokos, ořechy, kávu. Vlejeme do formy vytřené… více o Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem
Mazanec z domácí pekárny Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (hrozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na… více o Mazanec z domácí pekárny
Pravý segedínský guláš Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako na klasický guláš), to pak proházíme v troše mouky. Nakrájíme si i cibuli. … více o Pravý segedínský guláš
Čočková sekaná s řapíkatým celerem Čočku uvaříme do měkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru… více o Čočková sekaná s řapíkatým celerem